Savjeti

Proizvodi za prevenciju posljedica šećerne bolesti

Ključnu ulogu u regulaciji šećerne bolesti ima samokontrola vrijednosti glukoze u krvi (GUK). Razina GUK-a mijenja se ovisno o prehrani, tjelesnoj aktivnosti, vrsti terapije, akutnim bolestima i sl. Kada je dijabetička bolest nastupila uz redovito mjerenje GUK-a i terapiju koja je propisana od strane liječnika najbitnije je djelovati preventivno i poduzeti sve korake kako bi se posljedice šećerne bolesti smanjile na minimum. Najbitnija je ipak naša odluka da neke loše navike uistinu želimo prekinuti. To se prije svega odnosi na kontinuitet u tjelesnoj aktivnosti i pravilna i uravnotežena prehrana. Obje teme zaslužuju posebne članke i detaljniji opis.

Ono o čemi treba dodatno voditi računa je briga o stopalu kao prvom i najbitnijem osloncu prilikom hoda. U našim specijaliziranim poslovnicama nudimo Relaxsan čarape za dijabetička stopala, Diastep obuću, Relaxsan čarape za dijabetička stopala i izradu ortopedskih uložaka prema individualnom otisku.

Diastep obuća

Obuća za osobe s dijabetesom DiaStep nastala je kao rezultat više od 20 godina iskustva u pravljenju ortopedske obuće poduzeća Ortostep, te je napravljena po najvišim standardima obuće za dijabetes, zbog čega i stručnjaci ovu obuću preporučuju kao terapeutsku. Obuća kao takva je maksimalno udobna, bez šavova na podstavi, s zaštitnim ojačanjima, anatomskim kalupom, ortopedskim uloškom te posebnim patentiranim đonom. Ova se obuća preporučuje osobama koje imaju blaži ili teži oblik dijabetičarskog stopala, reumatiodni artritis, haluks valgus, čekićaste prste ili pak bolno stopalo.

Relaxsan čarape za dijabetička stopala

Preventivne čarape sa srebrnim vlaknima, posebnog dizajna i karakteristike vlakana, bez šavova i kompresije. Idealne za osobe sa slabijom perifernom cirkulacijom, osjetljivim i nježnim stopalima. Sprečavaju prekomjerno znojenje, pospješuju termoregulaciju i ne stvaraju natiske ili žuljeve.

Ortopedski ulošci za osjetljiva stopala

Ulošci se izrađuju prema individualnom otisku. Gornjište je izrađeno od mekane poliuretanske pjene koja se prilagođava površini stopala.

Za sve detalje i dodatne informacije javite se u Vama najbližu našu specijaliziranu prodavaonicu.