Savjeti

Bergamot ulje – opuštenost i spokoj

Miris ulja bergamota djeluje kao snažan antidepresiv, povećava razinu dopamina i serotonina, opušta i smiruje…

Povijesni zapisi pokazuju da se u Calabriji bergamot uzgajao početkom 18. stoljeća, ako ne i ranije. Osim toga zapisi otkrivaju da su tamošnji stanovnici povremeno prodavali esenciju bergamota strancima koje bi put nanio u njihov grad.

Ulja ako su pravilno ekstrahirana iz biljke tj. ako su visokokvalitetna djeluju podržavajuće na čovjeka i balans na psihofizičkoj razini. Vrlo dobar primjer usklađenosti i finih mirisnih nota daje upravo eterično ulje bergamot.

Bergamot – citrus bergamia se uzgaja na plantažama južne Azije, Južne Amerike kao i na jugu Italije u Calabriji. Nastao je križanjem kruškolikog limuna i seviljske naranče ili grejpa. Služi isključivo za proizvodnju eteričnog ulja. Ulje je voćno – slatkastog i svježeg mirisa sa blagom nijansom začina. Dobiva se iz kore zrelih plodova hladnim prešanjem. Ime je najvjerojatnije dobio po gradu Bergamu, od kuda je i krenula njegova komercijalna prodaja.

Eterično ulje bergamota koristi se u dufuzerima za olakšavanje stresnih situacija. Ima snažno antidepresivno i antistresno djelovanje. Odlično pomaže kod situacija kada smo u panici, strahu i obuzeti negativnim mislima. Ujedno blago spušta krvni tlak, te smiruje srčani ritam.

Ako želimo unijeti lijepu, pozitivnu atmosferu u naš dom ili ured, potaknuti lijepe misli i ojačati samopouzdanje probajte blagodati eteričnog ulja bergamota!

Posjetite naše prodavaonice i pogledajte ponudu difuzera za eterična ulja i eterična ulja Pranarom.