Novosti, Savjeti

Zdrav čovjek ima puno želja, bolestan samo jednu…

„….XXIX. svjetski dan bolesnika, koji se slavi 11. veljače 2021., na spomen Blažene Djevice Marije Lurdske, milosna je prigoda da se posebna pažnja posveti bolesnicima i onima koji za njih skrbe bilo u zdravstvenim ustanovama, bilo u obiteljima i zajednicama.

Posebno mislimo na one koji, diljem cijelog svijeta, pate od posljedica pandemije koronavirusa. Svima, a posebno najsiromašnijima i marginaliziranima, izražavam svoju duhovnu bliskost i jamčim brigu i ljubav Crkve….“

Poruka pape Franje za 29. svjetski dan bolesnika

Odlukom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) cijela je 2021. godina određena kao Međunarodna godina svih djelatnika u području zdravstva i skrbi za pacijente. Zato je 11.02.2021.g. prilika da odamo dužno poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima, ali i ljudima u zajednici koji brinu o bolesnima, starima i nemoćnima. Brižnost je najvažnija odlika dobrote i pomoći koju možemo ponuditi nekom u bolesti. Kada netko to čini prema bližnjem onda je to dokaz ljubavi, ali kada to netko čini svakodnevno, cijeli svoj život onda je to zdravstveni radnik kojem je skrb o bolesnima najvažnija zadaća u profesionalnom životu.

Ovaj dan posvećen je bolesnima ali i ljudima koji brinu i pružaju nadu bolesnima.

Naši partneri su pružatelji usluga skrbi za starije i nemoćne i u njihovim redovima su brojni zdravstveni radnici, ovom prilikom izražavamo naše poštovanje i divljenje za sve lijepo i dobro što pružaju bolesnima i nemoćnima.