Događanja

PPS mjerenja

Mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa zasniva se na neinvanzivnoj i sigurnoj metodi uz pomoć aparata koji se zove EAV organometar. Sama metoda se bazira na činjenici da se određeni vitamini i minerali više koncentriraju na određenim točkama na koži, koje su najčešće i akupunkturne točke. Te točke imaju znatno niži električni otpor u odnosu na okolnu kožu pa je upravo mjerenjem tog otpora moguće individualno odrediti status pojedinih vitamina, minerala, antioksidansa i omega masnih kiselina.

Ovakvi testovi su važni jer se potrebe za vitaminima i mineralima uvelike razlikuju od osobe do osobe. Djeca u pubertetu, trudnice, studenti, osobe treće životne dobi, a posebno sportaši i osobe pod stresom imaju povećane potrebe za pojedinim mikronutrijentima, a nedostatak određenih vitamina ili minerala može dovesti do različitih zdravstvenih problema.

Vitaminsko-mineralna mjerenja se obično preporučuju osobama koje imaju simptome nedostatka određenih nutrijenata ili koje imaju faktore rizika koji mogu uticati na njihovu apsorpciju ili metabolizam. Na osnovu rezultata ovih testova, zdravstveni stručnjaci mogu preporučiti prilagođenu prehranu, suplemente ili druge intervencije kako bi se održala optimalna ravnoteža vitamina i minerala u organizmu.

Opatija

12.04.2024.

9:00-12:00

tel 051-294-987

Požega

15.04.2024.

9:00-12:00

tel 034-272-519

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)