Novosti, Savjeti

Kupanje bez suza

Trudi šampon s ekstraktom cvjetne peludi.

Kupanje beba, iz zabave i smijeha lako može prijeći u dječje suze i roditeljski stres. Naizgled jednostavno i lagano, kupanje djeteta roditeljima može izgledati pomalo i napeto. Doza nespretnosti i straha, uz osjećaj da nedostaje “još jedan par ruku”, u samim počecima uvijek je prisutna. U tom slučaju, dobra organizacija ključ je uspjeha. Važno je prije samog kupanja pripremiti i posložiti sve potrebite stvari na dohvat ruke, kako bi samo kupanje proteklo glatko.

Novorođenčad se ne preporuča kupati dok u potpunosti ne zaraste pupčana ranica. Do tada je dovoljno prebrisati kožu gazom ili vatom namočenom u toploj vodi. Kasnije, kada pupčana ranica u potpunosti zaraste, male bebe dovoljno je kupati u mlakoj vodi bez dodavanja kupki ili šampona.

Kod veće bebe, nakon navršenih osam mjeseci, u vodu se može dodati blaga kupka namijenjena za njegu kože beba, a nakon navršene godine obično se počinju koristiti blagi šamponi namijenjeni bebama. Takve linije nemaju agresivne komponente koje bi mogle naštetiti dječjoj koži. Prilikom odabira kozmetike za bebe bitno je biti siguran da proizvod ne sadrži parabene, agresivne konzervanse, parafine, mineralna ulja i umjetne boje. Također, proizvod treba sadržavati prirodne sastojke, sastojke čije su pH vrijednosti srodne koži te da sadrži hipoalergene sastojke, primjerice mirise.

Trudi šampon s ekstraktom cvjetne peludi.

Kada ste sigurni da ste odabrali pravi proizvod za vaše dijete, sada dolazi red na trikove kako prilikom pranja kose suze okrenuti na smijeh.

Kod djece u dobi od dvije ili tri godine, kosa je dosta tanka i slabija te iziskuje posebnu pažnju i pomno odabrane proizvode, koji su blagi i ne sadrže štetne kemikalije. Mi preporučujemo Trudi šampon s ekstraktom cvjetne peludi.

Trudi šampon s ekstraktom cvjetnog peluda posebno je formuliran za pranje nježne i osjetljive dječje kose. Nježna sredstva za čišćenje dobivena iz maslinovog ulja i palme kokosa te sastav fiziološkog pH ne iritiraju vlasište, pružajući mu umirujuću i uravnotežujuću njegu. Cvjetni pelud i fruktoza opskrbljuju korijen kose potrebnim hranjivim tvarima, čineći dječju kosu mekanom, sjajnom i podatnom za češljanje. Blagi sastav ne nadražuje bebine oči.

Trudi šampon s ekstraktom cvjetne peludi.

Savjeti za kupanje bez suza:

  • Za kupanje djeteta potrebno vam je vrijeme i dobra organizacija. Prije samog kupanja pobrinite se da sve što vam treba tijekom i nakon kupanja bude blizu. Za vrijeme kupanja djeca često znaju negodovati, stoga vam treba vremena i strpljenja kako biste dijete smirili i pokazali mu da nema razloga za strah. Dobar savjet je zagrliti i smirivati dijete, kako bi ubuduće kupanje povezivalo s nježnošću.
  • Pobrinite se da ima zanimljivih igračaka kako bi cijelo vrijeme djetetova pažnja bila usmjerena na igru i zabavu.
  • Pazite na temperaturu vode. Voda ne smije biti ni vruća ni hladna, a to najbolje možete provjeriti podlakticom.
  • Šampon nikada ne stavljajte direktno djetetu na glavu, već u vašu šaku. Dovoljno je malo šampona za pranje dječje kosice.
  • Pazite da voda ili pjena ne dospiju na lice ili oči djeteta. Potrebno je vrlo oprezno isprati kosu, pritom pazeći da se voda cijedi sa stražnje strane glavice. Na tržištu su dostupni razni šeširići za kupanje, koji ne dopuštaju da voda ili pjena dođu na dječje lice.

Sretno!

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)