Novosti, Savjeti

Kako pomoći začepljenom nosiću?

Začepljenost nosa je vrlo čest simptom infekcije dišnih puteva, upale sinusa te prehlade. U ovo izazovno „corona“ vrijeme često su prisutni slični simptomi, a pogotovo među mladima.

U čemu je problem?

Djeca najčešće obolijevaju od infekcija gornjeg dijela dišnog sustava (prehlada, upala sinusa, ušiju, grla i ždrijela). Te infekcije u pravilu nisu jake, ali ako se ponavljaju i ako su dugotrajne, mogu utjecati na kvalitetu djetetova života.  (1)

Najčešći simptomi infekcija:

 1. Začepljen nos ili curenje iz nosa
 2. Blaga glavobolja
 3. Blaga povišena temperatura
 4. Kihanje i suzenje očiju
 5. Umor (4)

Nakon javljanja pedijatru, uz propisanu terapiju, u svrhu poboljšanja djetetovog disanja preporučujemo Trudi mirisni balzam u obliku gela.

Trudi mirisni balzamni gel sadrži prirodne ekstrakte i eterična ulja niaulijamente, smreke i kamilice, izraženih antiseptičkih i protuupalnih svojstava, čijim se udisanjem učinkovito pročišćavaju dišni putevi, te se na prirodan način olakšava disanje. Pomaže kod tegoba gornjih dišnih puteva kod prehlade, gripe i bronhitisa.  (3)

Može se koristiti na 3 načina:

 1. inhalacijom iz vodene pare,
 2. direktnom inhalacijom,
 3. utrljavanjem u prsa što se osobito preporučuje prije spavanja, jer smiruje disanje i olakšava san.

Neke od djelatnih komponenti Trudi balzama:

 • Eterično ulje niaulia(Melaleuca viridiflora) posjeduje izrazito antivirusno, antibakterijsko i protugljivično djelovanje. Uz to je i hipotenziv i ekspektorans. Koristi se kod svih vrsta infektivnih bolesti kao što su: dišne infekcije, upale srednjeg uha, infekcije herpes virusima, HPV-om, HIV-om; virusni hepatitisi.
 • Eterično ulje paprene metvice (Mentha x piperita) djeluje antibakterijski i antivirusno. Može se koristiti kod dišnih infekcija, ili u svakom trenutku kada Vam zatreba osjećaj osvježenja dišnih puteva.
 • Eterično ulje njemačke kamilice (Chamomilla Recutita) je jakog protuupalnog i antialergijskog djelovanja. Primjenu nalazi u tretiranju upalnih bolesti kože, kožnih alergija, iritacija, seboreje, atopijskog dermatitisa, psorijaze, akni i sl. Česta je upotreba i kod alergijskih bolesti poput astme i alergijskog rinitisa. (2)

Trudi mirisni balzam u obliku gela trebao bi biti dio svake kućne ljekarne. Kako je siguran za djecu, naravno mogu ga koristiti i odrasli. Trudi kozmetika je već niz godina prisutna na našem tržištu i brojne mame su se uvjerile u kvalitetu proizvoda. Zahvaljujući blagim i umirujućim prirodnim sastojcima ovi proizvodi su osobito prikladni za svakodnevnu higijenu i njegu najnježnije dječje kože. Trudi dječja kozmetika rezultat je pažljivog istraživanja i pomnog odabira kvalitetnih sirovina iz ljubavi i brige za naše najmlađe.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)