Novosti, Savjeti

Hipertenzija i Microlife tlakomjeri

Povišeni krvni tlak ili hipertenzija jedna je od najraširenijih dijagnoza današnjice. Smatra se glavnim čimbenikom rizika za razvoj bolesti krvožilnog sustava i srca.

Hipertenzija se još naziva i tihim ubojicom, jer godinama može biti prisutna bez pojave simptoma koji ukazuju na dijagnozu. Najčešće se otkriva slučajno, kada se već manifestiraju druga oštećenja sustava.

Prema smjernicama, normalne vrijednosti krvnog tlaka su do 140/90 mmHg. Sve iznad se smatra povišenim tlakom te se savjetuje obvezna  konzultacija s obiteljskim liječnikom.

Gornji ili sistolički tlak nastaje uslijed pumpanja krvi kroz arterije, a donji, dijastolički tlak jest tlak u arterijama između dva otkucaja srca.

Vrijednosti tlaka tijekom dana nisu stalne. Najčešće ovise o stupnju stresa, emocionalnom stanju, dobu dana i tjelesnoj aktivnosti kroz dan.

Hipertenzija predstavlja problem na globalnoj razini i smatra se da svaka treća osoba na svijetu ima problema upravo s povišenim krvnim tlakom. Njegovo pravovremeno otkrivanje može biti od velike pomoći i doprinijeti boljoj kvaliteti života.

Prvi korak u ranom otkrivanju hipertenzije jest redovito mjerenje krvnog tlaka tijekom dan.

Zašto se odlučiti za Microlife?

Microlife tlakomjeri nude naprednu tehnologiju mjerenja tlaka, čime se osigurava izuzetna točnost. Točnost i preciznost Microlifeovih tlakomjera klinički je potvrđena.

  1. MAM tehnologija omogućuje tri uzastopna mjerenja krvnog tlaka te izračun prosječne vrijednosti samo jednim pritiskom. Liječnici i udruženja za hipertenziju preporučuju barem dva uzastopna mjerenja.
  2. Inovativna AFIB tehnologija jest metoda otkrivanja atrijske fibrilacije i hipertenzije i vodeća je svjetska metoda u području digitalnog mjerenja tlaka. Atrijska fibrilacija i hipertenzija dva su glavna čimbenika rizika za nastanak moždanog i srčanog udara.
  3. IHB indikator aritmije pulsa, klinički potvrđen
  4. Pohranjivane rezultata mjerenja za dva individualna korisnika
  5. Indikator pogreške
  6. Mogućnost upotrebe punjivih baterija ili adaptera
  7. Gentle + tehnologija osigurava nježno napuhavanje i ispuhavanje manžete, osiguravajući udobno mjerenje.
  8. Konusna manžeta bez lateksa i PVC-a, kako bi se izbjegla mogućnost alergije
  9. Garancija na uređaj pet godina, a na manžetu dvije godine

Microlife tlakomjeri zadovoljavaju i protokole za upotrebu kod posebnih skupina; trudnice, osobe oboljele od šećerne bolesti, kao i osobe s dijagnozom srčanih oboljenja.

Za sva dodatna pojašnjenja AFIBsens inovativne tehnologije i značajke Microlife tlakomjera pogledajte na https://www.microlife.hr/

Rezervni dijelovi za ove tlakomjere uvijek su i lako dostupni.

Za sve informacije, preporuke i dodatne detalje obratite se djelatnicima Ljepote zdravlja – centar zdravih rješenja.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)